сряда, 14 март 2018 г.

ТУР СТРАНДЖА за туристи и пътешественици

ТУР СТРАНДЖА за туристи и пътешественици


Честита Баба Марта на всички! Бъдете живи, здрави и засмени!

От вчера сдружение "Зелена Странджа" започна официално реализация на идеята за многодневен туристически маршрут през Странджа.
„ТУР СТРАНДЖА" ще преминава през цялата територия на планината от река Тунджа до Черно море. Той ще бъде с начало от град Елхово и край в град Ахтопол, като при желание туристите ще могат да продължат пътешествието си на юг или на север покрай морския бряг преди да стигнат до Бургас.
Общата дължина на маршрута е 170 км, които ще се изминават за 9 дни пеша или за 3 дни с колело. Трасето ще бъде маркирано с отличителни знаци и ще свързва много на брой природни и културни забележителности, преминавайки през 16 села и два града.
Всеки турист сам ще си избира и планира разстоянието, което да измине по маршрута ден по ден, забележителностите, които да посети и местата, където да се храни и настани на базата на предоставената информация, личните предпочитания, наличното свободно време и физически възможности.
За разлика от другите подобни многодневни планински маршрути в България и по света, "Тур Странджа" ще бъде достъпен през цялата година и ще може да бъде преодоляван от деца и не толкова опитни туристи.
През тази година предстои много работа на терен за събиране на актуална информация, маркиране и ще бъдат организирани няколко пробни преминавания по маршрута.
Разчитаме на подкрепата на общините, държавните институции, други неправителствени организации, собственици на туристически обекти и местни хора, които имат интерес от реализацията на идеята.

Всеки може да изрази своето мнение и да направи предложения 
на e-mail info@zelenastrandja.com или 
на телефон 0888 830 066.

Владимир Димитров

Няма коментари: