понеделник, 13 април 2020 г.

Има спасение срещу коронавируса - ЖИТОТО!

В бр.14 от 30 март 2020 г. на вестник „Минаха години“,
в рубриката „Невероятни истории“
има едно сензационно интервю
със 76-годишният радиестезист Иван Димитров.
Тук публикувам цялото интервю, защото има какво да научим от този мъдър човек.


Има надежда!
Живият бял шаман на Тангра дава проста рецепта как да победим коронавируса

76-годишния радиестезист Иван Димитров от Еленския балкан е убеден, че житото ще избави човечеството и спасението тръгва от България.

Достатъчно е за всеки един от нас два месеца да включи в менюто си за деня 100 грама варено жито, сварено в два литра вода, която също трябва да се изпие.

Преди повече от година запознахме читателите на вестника с феномена Иван Димитров - един необикновен човек на достолепна възраст, който живее почти като отшелник  в дебрите на Еленския балкан. Той е посветил последните десетилетия от живота си на духовно извисяване и търсене на пътища за природосъобразно въздействие върху човешкия организъм и дух, за предотвратяване и предпазване от причините за много необясними заболявания. Помогнал е и помага на много хора и не е тук мястото да преповтаряме неговата необичайна лична съдба, за да стигне до сегашната си битност на радиестезист, диагностик, билкар и лечител. А някои, къде на шега – къде на истина, дори го наричат Белия шаман на Тангра. Факт е обаче, че Иван Димитров има фундаментални познания в областта на многомерната медицина, чиито корени са впити в дълбоката българска древност. Многомерната медицина, възродена в книгите на руската изследователка Людмила Пучко може да даде положителни резултати, каквито сега практикуваната „технологично-медикаментозна” медицина би могла да постигне чак след 90-100 години. Във връзка със стремглавото развитие на пандемията  от коронавирус се обърнахме към Иван Димитров с няколко простички въпроса, на които той даде простички, но доста обнадеждаващи отговори.

--Господин Димитров, какви са основните поражения върху човешкия организъм от новия коронавирус от гледна точка на многомерната медицина? 
- Медиците и лабораториите по цял свят изследват вируса и той вече достатъчно добре е описан като патогенен фактор. Но те изследват главно последствията от атаката на вируса върху човешките клетки и така се мъчат да създадат ваксина или лекарства за терапията му. Встрани от вниманието им остава най-важното, че този вирус също е живо същество и като такова има своята собствена вибрация в световното информационно поле. А щем или не щем, ние всички сме свързани в това всемирно поле, и всеки от нас вибрира със своята собствена честота. Ето защо едни се заразяват, но не боледуват и стават вирусоносители, а други заразата ги смъква на легло и ги докарва до смърт само за броени дни. Този вирус не атакува само белите дробове и дихателната система, той поразява и малкия мозък, жлезите с вътрешна секреция, кръвоносната и лимфната  система, кожата и други органи на тялото. Но за успокоение ще кажа, че той не е толкова страшен като рака и някои други заболявания и има начини да се предпазим от него. Просто не трябва да изпадаме в паника и да се плашим, а да предприемем една съвсем простичка профилактична мярка, която не е включена в предписанията на нито един оперативен щаб за борба с коронавируса в света.
- И каква е тази мярка?
- Ще се аргументирам достатъчно адекватно, за да ме разбере всеки. С методите на многомерната медицина, чрез извличане на данни от  хилядите информационни панели във водата, съдържаща се в човешкото тяло, успях да измеря индекса на вибрация на настоящия коронавирус и той е 75. За сведение ще кажа, че индексът на вибрация на злокачествените ракови клетки е 51, а на доброкачествените ракови клетки е 52. Слава богу, че тези индекси не съвпадат с индекса на коронавируса и това е наистина шанс за нас. В исторически план при епидемиите от бубонна чума в Средновековието и древността, хората са се опитвали да се лекуват с гореща вода, в която са били разтворени различни билки. Емпирично са търсили билка, която има същата честота на вибрация каквато има и заразопричинителя. И се знае, че въпреки огромните жертви, човечеството е оцеляло. При настоящия коронавирус трябва да търсим целебно растение с индекс на вибрацията 75. А то е под носа ни – това е обикновеното жито, а също и лимеца, който е дивото жито. И двете растения са с индекс 75! Най-простото нещо за целенасочено усилване на имунната система срещу Ковид-19 е да сварим 100 грама жито в два литра вода, докато житото омекне. После житото се яде на три приема, сутрин обед и вечер, като се дъвче всяка лъжичка по двадесет пъти, а двата литра топла житна вода се изпиват на порции от по 200 милилитра в течение на целия ден. Това не значи да ядете само жито, хранете се пълноценно, с това което е необходимо и здравословно за организма – плодове, зеленчуци, риба, варива, млечни продукти и т.н.
- Колко време трябва да продължава подобна профилактика?
- Приблизително два месеца. Аз съм убеден, че ако всички отсега нататък, освен назначените вече от правителствата предпазни мерки, почнат да практикуват и тази житна профилактика, вирусът ще бъде овладян за около два месеца у нас, а вероятно и в световен мащаб. Тук отварям една скоба. Този вирус не е създаден в лаборатория, както се опитвам да внушат някои хора. Той е шамарът, с който нашата майка Земята ни зашлевя, защото вече не може да търпи нашите безобразия като хора. Но ни предстоят още шамари, които ще дойдат от водата и накрая от огъня, защото нашето време е специално, цивилизацията ни е в упадък и ако ние, хората не се променим – просто ще изчезнем. Както са изчезнали атлантите и други могъщи цивилизации преди нас. Трябва час по-скоро да се осъзнаем и да се променим, да сме единни и добродетелни един към друг, иначе ни чака гибел.
- Каква трябва да бъде тази промяна в конкретния случай?
- Лечението на болестите не винаги е свързано с хапчета, билки или отвари, а най-вече със силата на духа и мисълта. Та нали още в Библията пище „В началото бе Словото!”. Словото може да лекува и променя съдби и всяка дума, която си помислим се отразява в информационното пространство на света, а той не е само този който виждаме, и оттам от тези 33 свята ни се помага или ни наказват. Затова на параклиса на свети Иван Рилски в моя двор съм сложил една друга мъдрост „Това, в което вярваш влияе върху това, което се случва. Затова искрената молитва към Бога и отците покровители може действително да свърши чудеса. Напротив – тези, които се занимават с магии, заклинания, та напоследък дори и с компютърно закодирани клетви, те се връщат неминуемо върху тях като бумеранг и ги поразяват и наказват. Това личи при всяка подобна епидемия. Но ако цялото човечество стане зло и проклето, тогава няма да има спасение. Затова трябва да се променим.
- Вие действително ли смятате, че този вирус може да натръшка и унищожи цялото човечество?
- Нищо подобно. Това заболяване само по себе си не е толкова страшно. Страшно е да загубиш надеждата. В християнството има една сентенция „Бог дал – Бог взел!” Става дума за тези, които все пак заболеят – да приемат болестта като даденост от Бога и да се вгледат в собствения си живот, да се върнат към чистотата на Вярата, Надеждата и Любовта и тогава Бог ще вземе болестта, която е дал като изпитание, а всъщност самите ние сме си я навлекли. Затова освен профилактиката с житото, хората трябва още по-усърдно да извършат профилактика и пречистване на душата си. Иначе, ако разчитаме само на хапчета и  ваксини, сегашната пандемия и трагедия може да се проточи и с години. Промяната трябва да започне незабавно и аз съм убеден, че България е святата страна, от която тръгва отново спасението…

Интервюто проведе Николай Светлев

РС, Няколко кулинарни съвета от Николай Светлев:
За по-лесно сваряване на житото, може да го „подквасите“. Слагате житото в един термус и го допълвате с вода. След няколко часа житото е готово за консумация, а житната вода – за пиене.
Аз лично от години си подквасвам житото по този начин – вечерта слагам житото в херметическа тенджера с водата. След като фишне, го свалям от котлона и го увивам в одеяло. На сутринта житото е готово.
Освен за директна консумация, можете да използвате същото жито и в салати или вместо ориз – в кюфтета със сос, в супи, десерти – например с мед, орехи и лимон.
Развихрете фантазията си. Важното е да изпитаме удоволствие при всяка хапка, а то, житото, ще си свърши своята работа!
Весела Стамболиева

1 коментар:

IlkaKaleva каза...

житото лесно се приготвя като се накисва като боба за една нощ във вода, след това се сварява бързо.