вторник, 3 март 2020 г.

Зодиакът от Магура

Зодиакът от Магура


Съпоставка с 13-лунния календар на маите (това са само първи мисли, има още за доизясняване)
13 лунни месеца и всеки месец носи един от 13-те Тона на Творението.
Много сходства с изображенията в житните кръгове, с Дървото на живота по Кабала и с упражненията по китайски Чигун, така както са показани от д-р Ван!

1 – кръг: Единство, Бог, Източник
2 – Поляризация, Дуалност: Източникът се поляризира, оформят се два полюса. В упражнение 2 по Чигун това е наречено „Разграничаване на Севера и Юга”.
3 – Активация: В упражнение 3 по Чигун главата се накланя назад и после клюмва напред и надолу, при което се активират всички прешлени на гръбначния стълб. Нещо подобно изобразява и символ 3 от Магурския зодиак.
4 – Тонът на Формата - Засяване на Семето (идеи, Мисъл-Форми, кодове-програми).
Бог засява Семена в човека. На символ 4 от Магурския зодиак човекът е протегнал ръце, за да получи семената от Източника.
Човекът от своя страна засява свои семена.
Човекът е стъпил на земята: Тон 4 създава фундамент, основа.
Хе-хе, при Тон 4 се засява Семето и след това има точно 9 месеца - до края на 13-я месец, в които от това Семе се развива Човек ;-).
5 – Тонът на Излъчването - Снабдяване със сила, обединяване със същността, с центъра, с Източника вътре в себе си. Семето започва да расте, човекът се съединява с Източника вътре в себе си, енергията (светлината) започва да извира отвътре и се разпространява на концентрични кръгове, разширява се,
6 – Изравняване, Баланс. Човекът трябва да запази баланс, въпреки всички сътресения. При упражнение 6 в Чигун слагаме ръце отзад на кръста. Кръстът символизира Шестицата. Кръстът като център на тежестта, център на Баланса.
7 – Сънастройка с Източника и с Всичко Което Е
8 – Хармонизация, Цялостност.
9 – Слънчевият Тон на Намерението, Пулсиране
10 – Планетарният Тон на Проявлението, Усъвършенстване,
11 – Спектралният Тон на Освобождението, отваря портал за завръщане към Източника
12 – Кристалният Тон на Сътрудничеството: сплитане, обединяване, свързване (сплетените нишки отдолу)
13 – Тон 13 е мост, който ни свързва с Източника. И човекът става стълб, който свързва небето и земята, енергиен мост, по който тече енергия от Източника през човека към Земята.


16 двигателни упражнения по естествен Чигун, изпълнени от д-р Ван:


Съпоставка и пуликация - Мая Тодорова.

Няма коментари: