вторник, 7 май 2019 г.

Гергьовден винаги е голям празник!


Гергьовден винаги е голям празник!



Гергьовден винаги е голям празник!
Заради имения ден на всички любими хора с това име.
Заради годишнината от сватбата на мама и тате, която днес се позакръгля на 45.
Заради родовите събирания и зелените поля. Заради разцъфналата пролет и неизменния дъжд, който отмива всичко. Заради победата на святото и доброто у нас над змея отвътре - точно като на традиционната икона на Св. Георги.
На днешния Гергьовден съм особено горда и радостна с участието на Вики в Събитието за мир, където пя вдъхновено и бодро за хармония и единство в света. Нищо, че е студено и вали изобилно, а децата са в копринените си блузки с шевици директно под дъжда, извън навеса за официалните гости. Тяхната песен се носи свободно през огражденията, охраната, чадърите и хората и обединява и радва.
И нали това е храбростта? Да следваш това, което ти идва отвътре, независимо от собствените си ограничения и от външните обстоятелства. Да изразяваш вдъхновението си и да го отстояваш. Да гледаш от гледната точка на същността си, а не на тялото. И от тази гледна точка сме в състояние да осъзнаем, че всички сме Едно.
Явно за българския народ храбростта е от особено значение - да имаме такъв специален и тачен всенароден празник на храбростта. И даже да сме си го издигнали за официален. Дано повече я живеем храбростта, защото тя е основата и за хармонията.
Честит празник на всички българи и на всички именници, включително папата, чието рождено име е Хорхе. Надявам се все някой да му е казал, че има късмета точно днес да е в страната, където всички празнуват официално имения му ден като празник на храбростта.




Diana Valkova е в компанията на Vladimir Vasilev.
6 май 2019 г. в 23:42 ч.

Няма коментари: