неделя, 7 април 2019 г.

Кирил Чуканов: Квантовият генератор в "Златен век", Тема с продължение...

Кирил Чуканов: Квантовият генератор в "Златен век"
Тема с продължение...

Мислех да споделя тази статия за Добро Утро...
Но се получи нещо доста интересно и се заиграх, та чак до обяд...
... Стана "Тема с продължение"..., в която са замесени доста интересни личности...

Оставих логиката и въображението ми да се развихрят на воля и от това се породиха някои въпроси, заедно с отговорите им:
1. Защо "Артекс" продават на хора от управляващата върхушка апартаменти на занижени цени"?
Отговор: За да бъде издадено разрешително сградата "Златен век" да бъде захранвана от квантов генератор.
2. Защо спират строителството на сградата?
Отговор: Защото някой доста по-нависоко, от нашите представи за "високо", се е разпоредил така!
3. ЗАЩО?
Отговор: Ами защото... подобно строителство и експлоатация в Европа може да преобърне световната икономика..., а някой доста "нависоко" няма интерес от това...

Коментарите оставям за вас...
Весела Стамболиева



Изобретателят Кирил Чуканов и неговият квантов генератор – БНТ – клип и статия на "Зелена светлина" - 09.06.2015:

(Публикуван в youtube.com на 16.01.2019 г.)

Свободната енергия. Онази, която може да реши завинаги проблемите на човечеството; която витае около нас и само чака да бъде впрегната в реална работа. Енергия, която не се подчинява на класическите закони на физиката. Защото е квантова. Тя идва от слабо познати за науката квантови обекти, сред които е и кълбовидната мълния.
За Кирил Чуканов тя разкрива един богат свят на енергийни възможности. И среща изобретателя с много неразбиращи погледи. Той не се уморява да обяснява - някога в България, после четвърт век - в Съединените щати, за известно време - в Канада, а напоследък в Китай. Обяснява за труда на своя живот - квантовия генератор, който изкуствено създава кълбовидна мълния и черпи енергия от нея. При главозамайващи параметри.
Кирил Чуканов: "Повърхността на ядрото на кълбовидната мълния има постоянна квантова температура. При нормални условия, при една атмосфера, тя е около 5-6 хиляди градуса. При по-голямо налягане, както сега аз получавам кълбовидна мълния в Китай в моите генератори при 8 атмосфери, тази температура скача до 100 хиляди градуса."
Най-хубавото е, че температурата на кълбовидната мълния не се променя. Ако поток от въздух охлажда мълнията, той може да се подгрява неограничено. Иначе при изкуствено създаване на кълбовидната мълния между мощни кондензатори в затворен стъклен съд налягането рязко се повишава.
Кирил Чуканов: "Кълбовидна мълния се появява вътре, тя изяжда пространството и този въздух, който е бил вътре, той се компресира между нея и стените на генератора. При това компресиране при нормални условия при една атмосфера се получават хиляда атмосфери, след като се появи."
Налягане, достатъчно да задвижи мощни бутала и отново да родят огромни количества енергия. Тези бутала може да задвижват система, да превръщат това последователно движение в ротационно и да се произвежда електричество. Не е трудно да се досетим какво мечтано бъдеще може да последва.
Кирил Чуканов: "Няма вече да се строят големи, мощни електроцентрали. Всеки ще си има вкъщи електроцентрала."
Докъде е стигнал проектът на Кирил Чуканов ли? Множество прототипи вече са създадени. Въпросът е друг. Готов ли е светът да ги приеме и да осигури условия и средства за въвеждането им в масова употреба?
Изобретателят Кирил Чуканов и неговият квантов генератор
"Зелена светлина" - 09.06.2015




Един ден по-рано – 4 април 2019 г.:

След среща при премиера: Спират строителството на сградата "Златен век"


04.04.2019 • МС

 На среща при министър-председателя Бойко Борисов кметът на София Йорданка Фандъкова отново заяви, че разрешението за строеж на сградата „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“ е изтекло.
  



Фандъкова поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да бъдат предприети действия по спиране на строителството на сградата. Министър Аврамова информира премиера Борисов, че след окончателното приключване на проверката на ДНСК са констатирани съществени отклонения при строителството, които дават достатъчно основания за спиране на строежа.

От инициативния комитет "Лозенец" настояват за спиране на строежа "Златен век" на фирма "Артекс", както и за разрушаване на незаконната част. По думи... (Цялата статия четете малко по-надолу в текста.)

На базата на всички факти и обстоятелства по приключилите проверки на ДНСК и Столична община, и докладваното от министър Петя Аврамова и от кмета Йорданка Фандъкова, премиерът Бойко Борисов разпореди на ДНСК да действа съобразно своите компетенции и строежът да не продължава.



И още малко по-рано: 1 април 2019 г.:

От инициативен комитет „Лозенец“ поискаха строежът на „Златен век“ да спре
01.04.2019 • от Карина Караньотова

От инициативния комитет "Лозенец" настояват за спиране на строежа "Златен век" на фирма "Артекс", както и за разрушаване на незаконната част. По думите им шефът на ДНСК Иван Несторов заблуждава, че издадените от главния архитект заповеди автоматично удължават срока на разрешението за строителството. От "Артекс" пък твърдят, че според последните промени в Закона за устройство на територията, имат валиден документ за строителство до 2020 г. Случаят със "Златен век" обаче е заварен и промените не важат за него.
Твърдението, че сградата "Златен век" е законна е лъжа, смятат от инициативния комитет "Лозенец". Според тях след изтичането на издаденото разрешително за строеж - обектът е трябвало поне да бъде спрян до уточняване на ситуацията.
От инициативния комитет "Лозенец" смятат, че е несериозно и дори абсурдно от ДНСК да се позовават на съдебно решени по друг казус и от друг град.
Войслав Тодоров, общински съветник , ИК "Лозенец": Казус за тротоарно право в Бургас, той казва, че важи за този случай в Лозенец. Категорично не е вярно, че това решение удължава решението за строеж.
Във връзка с исканите от жители на района оставки на зам.-министър Валентин Йовев и на началника на ДНСК арх. Иван Несторов, регионалният министър Петя Аврамова коментира, че не трябва да се прибързва, а да се изчака решението на Софийския градски съд и Специализираната прокуратура.
Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: И тогава да имаме вече да имаме становище от компетентните органи по темата този обект "Златен век" на фирма „Артекс“ има ли, или не в момента разрешение за строеж.
От инициативния комитет "Лозенец" обаче смятат, че не е нужно ДНСК да чака съдът да ги принуди да се произнесат, а трябва веднага да предприемат мерки за събарянето на незаконната част от сградата.



РС, Това от мен до тук...
Мисля, че всеки може сам да си направи изводите... 
Ще има продължение, със сигурност...
Имам само два въпроса: 
1. Кой стои ЗАД този Инициативен комитет "Лозенец"? 
И
2. Изтеклият срок е причина или само повод за спирането на строежа?
Весела Стамболиева

Няма коментари: