сряда, 6 март 2019 г.

Tур Странджа - Маршрутът е готов!





Тур Странджа е многодневен маршрут през цялата територия на българската част от Странджа планина, предназначен за самостоятелни или групово организирани туристи. Началото му е от кея на река Тунджа в градския парк на град Елхово и завършва на края на Мостика в пристанището на град Ахтопол. „Тур Странджа“ е дълъг 180 км и може да бъде изминат пеша за 9-10 дни или с колело за 3-4 дни.

Трасето следва съществуващи междуселски и горски пътища, като свързва 17 населени места, уникални забележителности и съхранена природа по най-логичния и лесен за преодоляване начин. Трайна туристическа маркировка на маршрута в момента се поставя, използват се метални табели с надпис "Тур Странджа", по-малки шаблони с формата на буква "А" от импрегнирана дървена плоскост и изрисувани върху асфалт стрелки с форма на "А", указващи посоката на движение. Маркировката е със светлоотразително фолио, за да се вижда и вечер.

Туристите САМИ избират как, кога, за колко време и с кой да преминат „Тур Странджа“ според личното си свободно време, интереси и физически възможности. Цялата необходима информация за забележителностите, възможните места за настаняване, хранене и туристически атракции по трасето на „Тур Странджа“ и в близост до него, а също и GPS трак, ще бъде публикувана и ще се допълва на сайта www.tourstrandja.bg.

„Тур Странджа“ е идея и се реализира от сдружение „Зелена Странджа“ с председател Владимир Димитров от град Бургас, както и със съдействието на много местни хора и заинтересовани туристи от цялата страна. За маркирането и популяризирането на маршрута огромен принос има Сдружение "Клуб Зонта - Бургас".

Източник: Тур Странджа

Няма коментари: